Italiaanse paprika stoofschotel
|
Bereiding:
|
-
Kook de kipfilet met een kippenbouillonblokje in ca 20 minuten gaar.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en stoof de paprika, komkommer met de 2 ( of meer naar smaak)
geperste tenen knoflook en de tijmpoeder ca 10-15 minuten.
(Het is een beetje afhankelijk van de dikte van de in reepjes gesneden paprika en komkommer.)
-
Het is lekker, als de paprika en de komkommerstukjes nog een beetje "bite" hebben.
-
Voeg dan de ontvelde en in stukken gesneden tomaten toe en stoof deze ca 10 minuten.
-
Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Voeg als laatste de in stukjes gesneden, gekookte kipfilet toe.
-
Laat even goed mee verwarmen en dien deze heerlijk geurende en gezonde slanke schotel op met witte rijst.
Tip: Als er veel vocht uit de tomaten stooft kun je het binden met wat maïsbloem of aardappelmeel.
|